Flexleasing til privat og erhverv

flexleasing-til-privat-og-erherv

Kort og godt om flexleasing

På denne side finder du en uddybning af, hvad flexleasing er, hvilke fordele og ulemper, det bringer med sig, og ikke mindst, hvad det betyder for dig som leasingtager – både privat og til erhverv.

Flexleasing til privat og erhverv

Står og skal bruge en bil, så er det værd at overveje, om man vil finansiere bilen selv ved et køb, hvortil der ofte hører et billån eller anden finansieringsmetode, hvori banken er indblandet, hører. Men det kan også være værd at overveje leasing.

Når man taler om leasing, finder man flere forskellige typer af leasing, som hver har sin fordel, alt efter, om der er tale om leasing til privat eller erhverv.

Flexleasing er én af de mange leasingtyper (link til “Leasing”-siden), og typen er desuden én af de allermest populære blandt danskerne. Derfor har mange forhandlere også stor erfaring med netop denne type leasing, når det kommer til både leasing til privatbrug og til erhvervsbrug.

Hvad er flexleasing - privat og erhverv?

Når man taler om flexleasing, så kan man, hvis man ser stort på det, se det som en form for bilkøb, men med andre fordele. Ved flexleasing betaler man registreringsafgiften på bilen i månedlige rater.

De første tre måneder af bilens levetid betales 2% af denne afgift månedligt, herefter op til 36 måneder betales 1%, og efter de 36 måneder betales der typisk ikke det helt store beløb.

Desuden fastlægger man, i fællesskab med sit leasingfirma, et kørselsforbrug, for den periode, hvori man leaser og har brugsretten på bilen. Når kørselsforbruget er fastlagt, så vil der blive beregnet en månedlig ydelse, som betales for at have bilen, samt restværdien af bilen ved aftalens udløb.

Leaser man en bil, der er registreret en væsentligt stykke tid, før man overtager brugsretten, er der, som nævnt, penge at spare på afgiften, da det kun er de første 36 måneder af bilens levetid, der har en større registreringsbetaling.

Læs mere om leasing af bil her.

Fordele og ulemper ved flexleasing

Fordele:

  • Mindre pengebinding end ved bilkøb
  • Billigere bilforsikring
  • Fleksibel brugsret periode

Ulemper:

  • Ansvar for salg af bilen ved leasingperiodens afslutning
  • Dyre ved leasing af meget små og billige biler

 

Kan flexleasing til privat og erhverv betale sig?

Om det kan betale sig at flexlease en bilen er naturligvis forskelligt fra person til person, og fra virksomhed til virksomhed. En tommelfingerregel er, at hvis bilens værdi, inklusiv registreringsafgift, koster mere end 300.000 kr., så er flexleasing en god mulighed.

Desuden, hvis man går og drømmer om at have en lækker sportsvogn i sommerhalvåret, så kan flexleasing også være en god løsning, da man her har mulighed for at vælge, hvor mange måneder om året, man ønsker at have bilen indregistreret.

Derfor vil det som privat være en oplagt mulighed, for at have en bil til hver enhver sæson, uden man behøver at købe flere forskellige biler til dette formål.

Ved flexleasing i erhverv er der penge at spare, når det kommer til finansiering af en bil. Med erhvervs flexleasing er der nemlig typisk lavere omkostninger og en lavere udbetaling på bilen, end hvis man køber en bil på kontrakt.

Hvis du skal forbi Albertlund, så tag og kig forbi Efendi. De har den bedste restaurant Albertslund.

Læs om flexleasing, Range Rover leasing, Mercedes GLC leasing, VW leasing, Tesla leasing, hvordan fungerer leasing af bil, Audi leasing, og meget mere på Mooly.

Find også massivt sildebensgulv her.