Bedste elselskab til elbil | Find de billigste udbydere

Leder du efter det bedste elselskab til elbil, så find den bedste udbyder af el med SH-Leasing. Vi har samlet al den viden, du behøver, for at kunne foretage et godt valg og spare flest mulige penge som elbil-ejer.

Bedste elselskab til elbil opladning

Hvad er det bedste elselskab til elbil?

Søger du det bedste elselskab til elbil, skal du gå efter et selskab, der kan levere en aftale med variable elpriser. Dette kunne eksempelvis være selskaber som:

  • NettoPower
  • Velkommen
  • Norlys
  • Energi Fyn


Der er naturligvis også andre udbydere, som tilbyder variable strømpriser, så dette er blot for at nævne nogle.

Forskellen på fast, kombineret og variabel elpris

Det kan godt være svært at finde hoved og hale i, hvilken type aftale, man skal vælge, hvis ikke man har forstand på det. Bare rolig, vi skal nok hjælpe dig. Læs herunder om de forskellige typer:

Faste priser

Vælger du en aftale med faste priser, vil du have den samme elpris per kWh, uanset vejret, årstiden, tidspunktet på dagen eller andre forhold. Her er du sikret den samme pris altid, men det vil typisk også være dyrere at have denne sikkerhed.

Kombineret elpris

Vælger du en aftale med kombineret elpris, vil du kunne have 50% fast pris og %0 variabel pris. Det betyder grundlæggende, at du hvert kvartal fastsætter en fast elpris med din eludbyder. Når priserne så falder i løbet af kvartalet, kan du lægge noget af dit strømforbrug i de billige timer, så du får laveste pris

Variable strømpriser

Med variable strømpriser, får du den bedste aftale, derfor vil det bedste elselskab til elbil også være et, der tilbud en sådan aftale. Her varierer priserne på strøm alt efter forhold som vind og vejr, samt andet. Det er mere risikofyldt, da priserne kan stige meget voldsomt pludseligt, men også ligge meget lavt.

Få overblikket med tabellen nedenfor:

Fast pris Kombineret pris Variabel pris
Fordele Stor sikkerhed, gennemskuelige priser Strømforbrug kan omlægges i perioder med lave priser Ekstremt lave strømpriser i perioder
Ulemper Stor variation ift. markedspriser Kræver større overblik og mere arbejde Meget varierende priser, uforudsigeligt

Find mere som dette

Om du er leasingtager med en god flexleasing aftale, eller om du er elbil-ejer, kan det være rart at vide, hvad man kan forvente sig af sin elregning.

Du kan med fordel overveje leasing af bil, hvis du drømmer om en elbil, men endnu ikke tør tage springet.

Vi anbefaler Mooly, hvis du søger et andet leasingselskab end vores.