Leasing af bil | Guiden for, hvad leasing af en bil betyder

Når du over leasing af en bil, så er der forskellige ting, som er værd at overveje inden du går i gang.

leasing af bil

Hvordan fungerer leasing af bil?

Først og fremmest er det en god ide at identificere, hvad det er for et behov du har ved leasing af en bil.

Hvor stor skal bilen være? Hvor langt regner du med at køre i den om året? Er der et bestemt mærke, som du ønske at køre? Dette er nogle eksempler på overvejelser, du kan gennemgå inden du vælger at lease.

Når du har bestemt dig for, hvad det er for nogle krav du har til den bil, som du ønsker at lease, kontakter du et leasingselskab, som hjælper dig igennem processen.

Leasingselskabet vil lave en kreditvurdering af dig som forbruger, hvor de undersøger, om du er at finde i RKI, og vil desuden se på dit bankdata, for at undersøge, om du reelt har råd til leasing af en bil.

Bliver du godkendt til leasing af bil, så vil der blive lavet en leasingaftale mellem dig og leasingselskabet.

Heri formuleres det, hvilke betingelser, der er for brug af bilen; hvor mange kilometer, der maks må køres i den om året, osv.

Nogle af disse betingelser for leasing af bil vil være standardbetingelser, mens andre vil være nogle, som du sammen med leasinggiver bestemmer og fastsætter, så de passer dine behov.

Læs mere om flexleasing til privat og erhverv her.

Hvad skal man være opmærksom på ved leasing af bil?

Du skal ved leasing af bil være opmærksom på, at du ikke overskrider den fastsatte kilometerbegrænsning, da du ellers vil skulle betale for hver enkelte overkørte kilometer.

Desuden har du, ifølge Forbrugeraftaleloven §18, stk. 2, ingen fortrydelsesret, når du først har underskrevet din leasingaftale for leasing af bil.

Derfor er det vigtigt, for din egen skyld, at du får læst aftalen godt igennem, så du ikke kommer ud i nogle ubehagelige situationer.

Under leasingperioden er det også vigtigt, at du får synet bilen, som de beskrives i det servicehæfte, der medfølger bilen.

Synet dækkes ifølge leasingaftalen, og derfor skal du blot køre bilen til et autoriseret værksted, hvor de udfører synet på bilen.

Læs også om en udendørs biopejs her.

Hvad er fordelene ved leasing af bil?

Der er flere fordele ved leasing af en bil. Der er blandt andet ingen risiko for værditab, da det som leasingselskab er dem, der står for at komme af med bilen, når leasingperioden er afsluttet.

Derudover, så har leasingselskaber typisk lavere finansieringsomkostninger, de betaler ikke fuld registreringsafgift, og så er de gode til at forhandle rabatter ved leasing af bil. Derfor er der altså penge af spare ved fx leasing af en Audi.

Ved leasing af en bil behøver du som leasingtager heller ikke at tage et billån for at kunne finansiere bilen. Der er ganske lav udbetaling på leasing af en bil, og derefter er der kun de månedlige ydelser, som skal betales.

En af de vigtigste grunde til, at leasing af biler er blevet mere og mere populært gennem de sidste år er, at man hele tiden kan køre i nyere biler, og at man kan skifte bil jævnligt, så man ikke behøver at køre rundt i den samme bil i årevis.

Læs også om anmeldelse af arbejdsskade her.

Læs også

Har du brug for en psykolog? Så hjælper psykologerne i København dig gerne.

Søger du sjove aktiviteter til dit firmaevent, så læs mere her.

Har du hørt om stigstrenge? Hør mere om emnet her.

Hvor meget ved du om reklamefilm? Læs mere her om emnet.

Søger du en akut VVS? Så læs med her.